Tarieven PCR-testen met COVID reiscertificaat
☝Klik hierboven voor hoge kortingen - Koop Vandaag je test!☝
PCR-test of sneltesten welke test

De verschillen tussen PCR en snelle antigeentest

Je moet bekend zijn met het type Covid-19-test. Je kunt een PCR- of snelle antigeentest krijgen, maar zijn deze corona testen anders? Welke test is het meest nauwkeurig? In dit artikel kun je de overeenkomsten en verschillen van dit soort tests vinden. Bovendien kun je de sterke en zwakke punten van elke test kennen. Als gevolg hiervan kun je de meest geschikte test kiezen op basis van jouw behoefte. Dus voordat je je rugtas meeneemt en naar gezondheidsfaciliteiten gaat om de test te doen, moet je hieronder controleren wat de verschillen zijn tussen PCR en snelle antigeentest.

Wat moet je weten over PCR?

PCR-test Arnhem is de afkorting van Polymerase Chain Reaction. Deze techniek wordt gebruikt om RNA van het virus om te zetten in DNA. Het monster dat voor de PCR-test wordt gebruikt, is het neusuitstrijkje of het speeksel. Vervolgens wordt het DNA gemengd met een oplossing die polymerase bevat. Deze test kan het DNA van het coronavirus nauwkeurig detecteren. Het kan de aanwezigheid van het virus detecteren, zelfs als het maar een klein aantal monsters gebruikt. Dit type test heeft echter enkele zwakke punten. Ten eerste zijn de kosten voor het afleggen van deze test behoorlijk prijzig. Bovendien kan de test alleen worden gedaan door een laboratoriumtechnicus. Ook vereist deze test speciale apparatuur. Als je geïnteresseerd bent om de PCR-test te doen, kun je je weekendtas meenemen en zo snel mogelijk naar het testcentrum gaan.

Over snelle antigeentest

Geïmpliceerd door zijn naam, snel, biedt deze coronavirus-test een nauwkeurig resultaat in een korte tijd. Als je echter de nauwkeurigheid van de snelle antigeentest en PCR vergelijkt, zal het resultaat van PCR nauwkeuriger en betrouwbaarder zijn. Dit type corona test biedt verschillende voordelen. Ten eerste kan de test door iedereen worden gedaan. Je kunt zelfs zelftesten doen met behulp van de testkit. Bovendien is het resultaat van de test gemakkelijk te zien en kun je het resultaat gemakkelijk interpreteren. Je kunt een zelftest kit kopen bij de apotheek. Vergeet niet je schooltas dames mee te nemen als je de testkit wilt kopen.

Welke test is het meest nauwkeurig?

Als je je echt zorgen maakt over de nauwkeurigheid van de test, zal PCR winnen. PCR kan het virus effectief detecteren. Soms geven snelle antigeentests valse resultaten. Sneltest-antigeen kan echter zeer nauwkeurig zijn als het wordt getest op een persoon met symptomen. Dat komt omdat hun lichaam veel virussen bevat. Antigeentest kan het virus-DNA niet amplificeren. Dus als je het juiste resultaat wilt krijgen, moet je voldoende monsters aanleveren. Bovendien is de kracht van sneltesten dat je de test zelf kunt doen.

Welke test is het meest betrouwbaar?

De PCR-test is betrouwbaarder. Je kunt het resultaat van een PCR-swab voor veel doeleinden gebruiken. Het kan bijvoorbeeld de eis zijn om per vliegtuig te reizen en een bepaald land binnen te komen. Het afnemen van een PCR-uitstrijkje biedt veel voordelen. Het geeft je een nauwkeurig resultaat. Wanneer je besmet bent met het Covid-19-virus, kun je de beste behandeling zoeken. Als je echter een test nodig hebt die snel de uitslag kan geven, kun je kiezen voor een snelle antigeentest. Je kunt het resultaat zelfs binnen 15 tot 30 minuten na het testen zien.

Tarieven PCR-Test met Reisdocument
☝Tijdelijk korting: Boek Vandaag je coronatest!☝

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top