PCR Test + Reisverklaring

Vanaf heden is het verplicht om een reisverklaring bij je te hebben als je naar het buitenland wilt. In dit document staat dat jij recentelijk getest bent op het coronavirus en dat jij hier niet mee besmet bent. Je vormt dus geen gevaar voor de inwonende mensen van het land waar je heen wilt reizen. Deze reisverklaring is alleen te verkrijgen bij een PCR-test van een commerciële partij. Alle testen van een commerciële teststraat kosten geld, zo ook de PCR-test waar een reisverklaring bij wordt geleverd. Let wel op een reisverklaring kan ook verlopen. Na 72 uur van uitgave wordt deze ongeldig verklaard en kun je er niet meer mee naar het buitenland.

Hoe snel krijg ik mijn testresultaat?

Ga je dus naar het buitenland, dan is het verplicht om een reisverklaring te hebben. Zoals eerder benoemd verloopt deze verklaring na 72 uur dus let erop dat je deze test niet te vroeg laat afnemen. De uitslag van de PCR-test krijg je binnen een dag. Heeft de teststraat hem al eerder, dan krijg je hem ook eerder. Laat je dus ongeveer drie dagen voor je reis testen bij een commerciële partij. Let er wel goed op dat je een PCR-test aanvraagt. Je kunt namelijk ook een sneltest af laten nemen, maar hier krijg je geen reisverklaring bij. 

Hoe vraag ik een PCR-test aan?

Een veelgestelde vraag is hoe je de PCR-test aanvraagt. Dit gaat als volgt, kies op de website voor een PCR-test, selecteer de locatie en datum en betaal de test. Je krijgt dan een bevestiging via de mail waarin de locatie, datum en soort test wordt bevestigd. Dit is tevens ook je bewijs als je naar de teststraat komt. Verwijder deze mail daarom ook niet.

Tarieven PCR-testen met COVID reiscertificaat
☝Klik hierboven voor hoge kortingen - Koop Vandaag je test!☝
PCR-test of sneltest in Velp

Testen op het coronavirus in omgeving Velp

Woon je in Velp? Dan zijn er meerdere testlocaties in Arnhem waar jij terecht kunt voor een PCR-test of sneltest. Een PCR-test of sneltest in Velp kan verschillende redenen hebben. Voor de maatschappij is het belangrijk dat men zich laat testen omdat er dan gepaste maatregelen genomen kunnen worden. Als iedereen met klachten zich laat …

Testen op het coronavirus in omgeving Velp Read More »

coronatest in Rozendaal

Testen op corona in de omgeving van Rozendaal

Het laten testen op corona in Rozendaal is iets wat steeds vaker gedaan wordt. Als je dit doet weet je of je besmet bent met het coronavirus. Ook weet je dan of je het virus kan overdragen aan anderen. Er zijn verschillende plekken in de buurt van Rozendaal waar je terecht kunt voor een coronatest. …

Testen op corona in de omgeving van Rozendaal Read More »

Scroll to Top