Tarieven PCR-testen met COVID reiscertificaat
☝Klik hierboven voor hoge kortingen - Koop Vandaag je test!☝
PCR-test of sneltest in Velp

Testen op het coronavirus in omgeving Velp

Woon je in Velp? Dan zijn er meerdere testlocaties in Arnhem waar jij terecht kunt voor een PCR-test of sneltest. Een PCR-test of sneltest in Velp kan verschillende redenen hebben. Voor de maatschappij is het belangrijk dat men zich laat testen omdat er dan gepaste maatregelen genomen kunnen worden. Als iedereen met klachten zich laat testen, weten we of die wel of niet het coronavirus met zich meedragen. Als dat bekent is kunnen de besmette mensen zich aan de juiste maatregelen houden om het virus niet verder te verspreiden.

Bij welke testlocaties kan je terecht in de omgeving van Velp

PCR-test of sneltest in Velp

Er zijn verschillende soorten testlocaties in Velp. Zo kun je een PCR-test doen bij de GGD of een sneltest bij een commerciële teststraat in Velp. De testlocaties van de GGD zijn in samenwerking met de overheid geregeld. Bij deze locaties kun je alleen terecht als je klachten hebt. Bij een commerciële testlocatie kun je vrijwel altijd terecht. Voor deze test moet je wel zelf betalen, in tegenstelling tot de test van de GGD. 

Voor een commerciële coronatest in Velp zijn er meerdere sites waar je terecht kan. Op zo’n site kun je dan een afspraak maken voor een test naar keuze. Er zijn vaak meerdere opties. Zo kun je een PCR-test of sneltest in Velp doen. Daarnaast is het ook mogelijk om voor de goedkopere antigeentest te kiezen. Daarbij wordt er gekeken naar of je antistoffen hebt tegen het coronavirus. Als dat zo is weet je dan zeker dat je het coronavirus hebt gehad. Je weet alleen niet wanneer en of je het nu hebt. Bij iedere mogelijke test horen dan ook weer andere prijzen bij.

De dichtsbijzijndste GGD testlocaties (ongeveer een halfuur met de auto)

  • Apeldoorn (twee testlocaties)
  • Zelhem
  • Zutphen

Als je nog meer informatie wilt over testlocaties op andere plekken kun je kijken op een corona teststraat overzicht.

Tarieven PCR-Test met Reisdocument
☝Tijdelijk korting: Boek Vandaag je coronatest!☝

Hoe gaat een test van de GGD in zijn werk

Als je een test wilt laten doen bij de GGD, zijn er verschillende stappen die je moet nemen. Je moet beginnen met het maken van een afspraak om je te laten testen. Dit kan door te bellen naar de GGD of door naar de site te gaan. Daar krijg je dan vanzelf te horen op welke locatie je het snelst terecht kan. Er zijn vaak wel wachtrijen bij de GGD testlocaties.

Als je vervolgens aan komt op de locatie mag je vaak in de auto blijven zitten. Ze laten jou zitten en doen vanuit daar de PCR-test. Dat betekent dat ze met een wattenstaafje materiaal uit je neus en keel halen. Dit materiaal wordt vervolgens onderzocht in het lab. Daar kunnen ze dan zien of je het virus met je meedraagt of niet.

Hoe ontvang je jouw testuitslag

Als je de test hebt gedaan ga je weer terug naar huis om te wachten op de corona testuitslag. Belangrijk is dat je dan al wel in quarantaine gaat voor het geval dat de testuitslag positief is. Dit hoeft niet als je een sneltest hebt gedaan waarbij je direct de uitslag krijgt. Deze test wordt voornamelijk door commerciële testlocaties aangeboden. 

Je krijgt de uitslag van een PCR-test of sneltest in Velp per mail of door in te loggen op coronatest.nl. Als dit niet het geval is, word je door de GGD gebeld. Als de testuitslag positief is, word je sowieso gebeld door de GGD. Dit is zodat zij het bron- en contactonderzoek kunnen starten. Ze proberen de testuitslag zo snel mogelijk te laten weten. Hoe snel dit is ligt aan de drukte bij de teststraten en bij het lab.

Wat moet je doen zodra je de uitslag van de test hebt

Zodra je de uitslag hebt, weet je direct waar je aan toe bent. Als de testuitslag positief is, moet je in quarantaine. Als het goed is zat je daar al in om te wachten op de uitslag. Je moet minstens 7 dagen nadat je ziek bent geworden in quarantaine blijven. Voordat je uit quarantaine gaat moet je 24 uur klacht vrij zijn. Als je dan weer uit quarantaine bent moet je je wel gewoon weer aan alle maatregelen houden. Je kunt het namelijk nog steeds overdragen als je opnieuw besmet wordt met het coronavirus.

Als de testuitslag negatief is, hoef je in principe niets te veranderen aan je dagelijkse bezigheden. Wel moet jij je nog steeds aan alle maatregelen blijven houden. De test is een moment opname. Dat betekent dat jij op het moment van testen geen corona had, maar het kan maar zo zijn dat je het drie dagen later wel hebt. Daarom is het dus belangrijk je altijd aan de maatregelen te houden, anders verspreid je het coronavirus alsnog. Krijg je opnieuw klachten? Dan is het belangrijk dat jij je opnieuw laat testen. Doe dit zo snel mogelijk, als er bijvoorbeeld eerder plek vrij is om een sneltest te doen in Westervoort is het slim om hier naartoe te gaan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top