Tarieven PCR-testen met COVID reiscertificaat
☝Klik hierboven voor hoge kortingen - Koop Vandaag je test!☝
coronatest in Arnhem

Corona test laten doen in Arnhem

Wanneer er een mogelijkheid is dat jij corona hebt, wil je dit graag zeker weten. Door een coronatest in Arnhem te doen, heb je deze zekerheid. Door een test te doen weet je of je in quarantaine moet en kun je mensen in je omgeving op tijd inlichten. Het is daarom van groot belang om zo vroeg mogelijk een test te doen. Woon je bijvoorbeeld in Loo? Dan kun je een coronatest doen in Duiven.

Waarom een corona test laten doen?

Er zijn verschillende redenen om een coronatest in Arnhem te laten doen. De eerste rede voor de meeste mensen zal onzekerheid zijn bij klachten. Als je zelf merkt dat je last hebt van een verstopte neus of misschien een gek hoesje hebt, is corona het eerste waar je aan denkt in deze tijd. Om jezelf dan gerust te stellen is een PCR-test in Arnhem erg fijn. Door deze test te doen weet je of dat je besmet bent met corona. Indien je geen corona hebt, hoef je geen maatregelen te nemen en kun je de dagelijkse activiteiten doorvoeren. Als uit de test blijkt dat je wel corona hebt, moet je in quarantaine gaan. Hiermee zorg je ervoor dat je aan niemand anders corona overdraagt en kun je zelf snel herstellen.

Een andere reden om een corona test te doen als je bijvoorbeeld op vakantie wilt. Met een PCR-test vakantie in Arnhem kun je een reisverklaring krijgen. Deze verklaring krijg je uitsluitend als de uitslag van de test negatief is. Met een corona reisverklaring kun je dan vervolgens met een gerust hart op vakantie gaan. 

Als je een coronatest laat doen, is het ook fijn dat je zeker weet dat jij in ieder geval niemand anders kan besmetten. Wanneer jij namelijk negatief getest bent, is het zeker dat je het ook niet aan iemand anders kan doorgeven. Als het overdragen van corona iets is waar jij je snel druk om maakt, kan een covidtest dus erg fijn zijn.

Symptomen van corona

Als je last hebt van een aantal kenmerkende symptomen, is het erg verstandig om je te laten testen. Met deze symptomen is de kans op corona namelijk erg groot. Als je ervoor kiest om geen PCR-test of sneltest te doen terwijl je wel last hebt van een of meerdere van deze symptomen, dien je in quarantaine te gaan. Anders is het mogelijk dat jij corona overdraagt aan anderen. Wel is het vervelend om in quarantaine te gaan, als dit misschien niet nodig is. Een test kan hier duidelijkheid in brengen.

Tarieven PCR-Test met Reisdocument
☝Tijdelijk korting: Boek Vandaag je coronatest!☝

Hieronder een rijtje met veelvoorkomende symptomen van corona:

De drie meest voorkomende: 

-> droge hoest

-> koorts

-> vermoeidheid

Andere symptomen:

-> Minder reuk of smaak

-> keelpijn

-> pijn in het lichaam

-> huiduitslag

-> diarree

-> verkleuring van vingers of tenen

-> hoofdpijn

-> bindvliesontsteking

Corona symptomen waarbij medische hulp van belang is: 

-> ademhalingsproblemen

-> kortademig

-> aangetast spraak of beweeg vermogen

-> druk of pijn op de borst

Coronavirus voorkomen

Om te voorkomen dat je het coronavirus krijgt heeft het RIVM samen met de overheid verschillende maatregelen opgesteld. Als je al deze maatregelen zoveel mogelijk naleeft, is de kans dat je corona oploopt vrij klein. 

 1. Blijf zoveel mogelijk thuis, probeer thuis te werken als dit mogelijk is, als je klachten hebt blijf je sowieso thuis tot je een negatieve testuitslag hebt.
 2. Houd afstand tot anderen, probeer de anderhalve meter regel goed na te leven. Als je op een plek bent waar dit niet mogelijk draag je een mondneusmasker.
 3. Draag je mondneusmasker op openbare plekken.
 4. Was je handen extra goed en vaak, of reinig deze met handgel.
 5. Als je moet niezen of hoesten doe je dit in je elleboog.
 6. Schud geen handen meer.
 7. Raak je mond, neus en ogen zo min mogelijk aan.

Verschillende soorten corona testen in Arnhem

Er zijn drie verschillende soorten testen die je kunt doen. De methode is bij de meeste hetzelfde. Er gaat een lang wattenstaafje in je neusholtes en keelholtes, hiermee wordt slijm afgenomen. Aan de hand van dat slijm kunnen ze vervolgens kijken of het coronavirus terug te vinden is.

De drie mogelijke testen zijn:

 • Een corona test van de GGD
 • Een PCR- test
 • Een sneltest

Een corona test bij de GGD in Arnhem, is de meest toegankelijke test. Wanneer deze test bij jou is afgenomen, moet je maximaal 48 uur wachten op de uitslag van de test. Deze kom je te weten via een mailtje die je ontvangt van de GGD. Het kan ook zo zijn dat ze je bellen over de uitslag.

Een PCR-test vakantie of een sneltest is een commerciële test, dit houdt in dat je zelf geld moet betalen om deze test te doen. Het voordeel van het doen van een PCR-test vakantie is dat je wat sneller de uitslag hebt, meestal binnen 24 uur. Daarnaast ontvang je er een reisverklaring bij waarmee je naar het buitenland kunt.

Een sneltest in Arnhem is ook nog een optie. Ook deze test is een commerciële test, wel is deze wat goedkoper dan de PCR-test. Bij een sneltest krijg je, zoals de naam al zegt, snel de uitslag. Je ontvangt deze vaak al binnen een halfuur. Ideaal dus als je een belangrijke afspraak hebt of op bezoek gaat bij een persoon of meerdere personen uit de risicogroep. Je hoeft dan niet bang te zijn dat je corona aan hen kan overdragen.

Hoe vraag ik een coronatest in Arnhem aan?

Het aanvragen van een coronatest kan op verschillende manieren. Als je een corona test wilt doen bij de GGD kun je bellen of een test aanvragen bij coronatest.nl. Bellen kan iedere dag tussen 08:00 uur en 20:00 uur naar 0800-1202. Houdt wanneer je belt je burgerservicenummer bij de hand, dit scheelt veel tijd. Deze kun je vinden op je identiteitsbewijs, rijbewijs of paspoort.

Als je de aanvraag doet via de website van de GGD heb je jouw DigiD nodig.

Als je een test wilt doen bij de GGD moet je aan bepaalde eisen voldoen. Zo moet je zelf klachten hebben of in contact zijn geweest met iemand die corona heeft. Daarnaast is het ook mogelijk om een coronatest te doen als je uit het buitenland komt. Als jij niet tussen deze eisen valt, moet je een commerciële test doen. Dat zal betekenen dat je er geld voor moet betalen. Hoeveel dat is verschilt per test die je doet.

Een commerciële test is op veel plekken aan te vragen. Dit doe je vaak via de website van die testlocatie. Daarop vind je de exacte locatie waar je moet zijn. Ook vind je daar de verschillende prijzen. Op die manier kun je goed zien waar je precies voor kunt kiezen.

Voordelen en nadelen van een GGD teststraat

Het grootste voordeel van een GGD test is dat deze gratis is. Je hoeft dus helemaal niks te betalen om de test te laten doen. Op die manier is het voor iedereen met de juiste GGD eisen mogelijk om getest te worden. Dit heeft de overheid bewust gedaan zodat er niemand is die ongetest rondloopt, terwijl die wel corona symptomen heeft.

Een nadeel is dat je bij de GGD vaak wel een paar dagen moet wachten tot je getest kan worden. Dit zorgt ervoor dat je die dagen ook al in quarantaine moet. Ook kan het dan nog 48 uur duren na de test tot je de uitslag hebt. Als die dan negatief is, heb je een tijdje onnodig in quarantaine gezeten. 

Voordelen en nadelen van een commerciële test in Arnhem,

Een voordeel van een commerciële test in Arnhem is dat je vaak al snel getest kan worden. Dit zorgt ervoor dat je niet lang van te voren al in quarantaine zit. Ook is de testuitslag vaak eerder binnen. Het gehele proces bij een commerciële test is dus korter. Dit is een groot voordeel voor veel mensen. Bij een commerciële PCR-test krijg je er ook een reisverklaring bij. Zonder een reisverklaring mag je op dit moment niet op reis. Zo’n soort test is dus noodzakelijk als je op reis wilt gaan.

Het nadeel van een commerciële test is het feit dat je er zelf voor moet betalen. Dit is niet voor iedereen mogelijk. De prijzen kunnen namelijk hoog oplopen. Bij een PCR-test zit je vaak al rond de 140 euro. Dat is iets waar je waarschijnlijk niet direct op zit te wachten.

coronatest in Arnhem

Waar laat je een corona test doen in de omgeving Arnhem

Als je besloten hebt om een corona test te doen, zijn er nog verschillende locaties waar je dit kan doen. Zo kun je bijvoorbeeld een PCR-test doen in Velp.

Als je een gratis corona test wilt laten doen bij de GGD kan dit op verschillende plekken. De GGD teststraat in Arnhem is op deze locatie: Gelredome, Batavierenweg 25.

Er zijn nog een aantal GGD teststraten in de buurt van Arnhem.

Dit zijn de twee dichtsbijzijndste locaties: 

 • Elst, Einsteinweg 6
 • Ede. Laan de Verenigde Naties 150

Als je liever naar een commerciële teststraat gaat zijn er nog een aantal mogelijkheden:

 • Europaweg 25 (Postillion Hotel), Via covidtestarnhem
 • Looierstraat 28, Via spoedtest

Er zijn zeker nog meer testlocaties van de GGD. Wil je weten welke? Kijk dan op hun site voor meer informatie.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top