Tarieven PCR-testen met COVID reiscertificaat
☝Klik hierboven voor hoge kortingen - Koop Vandaag je test!☝
Rapid Antigen Test en PCR-testen

Verschillen tussen PCR-test en de Rapid Antigen Test

Je moet bekend zijn met twee soorten tests om een ​​Covid-19-infectie in je lichaam op te sporen. Deze twee tests zijn PCR-test Arnhem en Rapid Antigen-test. Beide testen hebben hetzelfde doel. Maar de testmethode en het nauwkeurigheidsniveau zijn anders. Je kunt PCR-tests krijgen in de ziekenhuizen, klinieken, commerciële laboratoria en andere zorginstellingen. Bovendien kun je je Ted Baker tas pakken en een snelle antigeentest krijgen bij de zorginstellingen. Bovendien kun je zelfs thuis een zelftest doen. Als je wilt weten welke covid-19-test de meest betrouwbare is, bekijk dan hieronder de voor- en nadelen van zowel de PCR- als de snelle antigeentest.

De voordelen van PCR-test

PCR staat voor Polymerase Chain Reaction. Deze PCR-test is erg gevoelig. Zelfs als het monster maar een kleine hoeveelheid virus bevat, kan deze test het heel goed detecteren. Deze test dient als diagnostisch hulpmiddel. Door een PCR-test te doen, kun je erachter komen of je besmet bent met het Covid-19-virus. Je kunt een PCR-test krijgen of je Covid-19-symptomen hebt of niet. Dit type test wordt als de meest nauwkeurige test beschouwd. Ongetwijfeld wordt het gebruikt als een vereiste voor de vlucht. Voordat je naar het buitenland gaat en op reis gaat met je telefoontasje dames, moet je negatief getest worden.

De nadelen van PCR-test

Zelfs de PCR-test is nauwkeurig en betrouwbaar, dit betekent niet dat deze test geen zwakke punten heeft. Ten eerste kun je het testresultaat onmiddellijk krijgen. Je moet ongeveer 24 tot 48 uur wachten om het resultaat te kennen. Dus als je met je reistas op reis wilt, moet je langer wachten op het resultaat. Dan kan de methode van het nemen van het monster ongemakkelijk aanvoelen. Dit komt omdat de PCR-test het monster van het nasofaryngeale uitstrijkje neemt. Het proces van de test is complex, dus het moet worden gedaan door beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg. Bovendien zijn de kosten voor een PCR-test hoog.

De voordelen van een snelle antigeentest

Snelle antigeentests bieden snelle resultaten. Binnen 30 minuten kun je zien of je positief of negatief bent. De testkit is verkrijgbaar bij de apotheek. Je kunt zelfs een zelftest kit kopen en jezelf thuis testen. Het doel van een snelle antigeentest is om het hoge niveau van het virus in je lichaam op te sporen. Deze test kan besmettelijke mensen detecteren. Het is dus gemakkelijk om de verspreiding van het virus onder controle te houden. Daarnaast is deze test betaalbaar en kun je in verschillende zorgcentra terecht.

De nadelen van een snelle antigeentest

Het resultaat van de antigeentest is minder gevoelig en minder nauwkeurig dan de PCR-test. Bovendien hebben snelle antigeentesten een hoog percentage fout-negatieven. Het betekent dat het resultaat van de test aantoont dat je negatief bent. Maar eigenlijk bevat je lichaam het virus. Het positieve resultaat van deze test is echter betrouwbaar. Wanneer het een positief resultaat laat zien, betekent dit dat je besmet bent. Om deze reden wordt dit type test vaak gebruikt voor snelle screening.

Tarieven PCR-Test met Reisdocument
☝Tijdelijk korting: Boek Vandaag je coronatest!☝

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top