Tarieven PCR-testen met COVID reiscertificaat
☝Klik hierboven voor hoge kortingen - Koop Vandaag je test!☝
COVID19 pandemie in Arnhem

Moet je naar buiten tijdens de Covid19 pandemie?

Naar buiten gaan tijdens de Covid-19-epidemie kan een lastige opgave zijn. Overdracht van het virus vindt plaats door direct contact met ademhalings druppels van een geïnfecteerd persoon (die worden geproduceerd door hoesten en niezen) en door contact met oppervlakken en locaties die besmet zijn met het virus. Hoewel het virus enkele uren op oppervlakken kan leven, kan het worden gedood met basis desinfectiemiddelen die je in je schoudertas heren kunt bewaren. Volg de stappen in deze tutorial om jezelf veilig te houden.

Beperk je tijd buitenshuis tot een minimum

Als je de deur uit moet, probeer dan zo min mogelijk tijd door te brengen in ruimtes waar andere mensen aanwezig zijn. Vermijd, indien mogelijk, kletsen met vreemden. Als ze een discussie beginnen, is het misschien een goed idee om snel te reageren en hen vervolgens te laten weten dat je haast hebt om ergens anders te zijn. Ga alleen naar buiten als het echt nodig is, bijvoorbeeld als je geen eten of drinken meer hebt. Doe geen poging om jezelf in gevaar te brengen, simpelweg omdat je je thuis verveelt en wat tijd buitenshuis wilt doorbrengen.

Houd je handen voor je gezicht

Als je gebruik moet maken van een gemeenschappelijke locatie, zorg er dan voor dat je een gezichtsbedekking draagt ​​die goed aansluit op je gezicht en uit meer dan één laag bestaat. Het wordt aanbevolen om waar mogelijk een masker met drie lagen te gebruiken. Om het risico op besmetting van anderen met covid-19 te beperken als je niest of hoest, gebruik je elleboog om je mond te bedekken als dat nodig is. Op de lange termijn zijn de vreselijke sensaties van het dragen van een masker buiten de moeite waard, omdat het voorkomt dat je wordt blootgesteld aan covid. Zoals het oude gezegde luidt, is het altijd beter te voorkomen dan genezen.

Zorg dat je voorbereid bent

Tijdens deze gevaarlijke pandemische periode kan er van alles gebeuren als je buiten bent. Het kan zijn dat je per ongeluk vlekken op je maskers maakt, wat natuurlijk een gênante situatie is als mensen daar getuige van zijn. Dit is iets waar ik je voor wil waarschuwen, tenzij je het leuk vindt om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Bovendien verspreidt het coronavirus zich snel. Het is mogelijk dat een van hen covid heeft gehad en dat het aan jou is doorgegeven. Daarom moet je reserve maskers en handdesinfecterend middel bewaren. Hiervoor heb je geen sporttas nodig. Een kleine tas is genoeg om je benodigdheden te bewaren tijdens de pandemie.

Wanneer je uiteindelijk thuis komt

Denk eraan om je handen te wassen. Houd je handen te allen tijde onder stromend water. Gebruik net genoeg zeep om je vochtige handen volledig te bedekken, maar niet te veel. Schrob ten minste 20 seconden de rug van je handen, tussen de vingers en tussen de nagels, waarbij je je handen gebruikt om eventuele bacteriën te verwijderen. Spoel het product dat je net hebt gekocht indien mogelijk volledig af met stromend water. Vergeet ook je telefoontasje niet te desinfecteren, want dat raken je handen vaak aan. Het klinkt misschien als een gedoe, maar het is het waard om veilig te zijn.

Tarieven PCR-Test met Reisdocument
☝Tijdelijk korting: Boek Vandaag je coronatest!☝

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top